11 February 2013

2 weeks of holiday and more. January 2013

Shis ieraksts vel nav pabeigts un ''uzspiceets'', bet shobrid galiigi negribas vairs ilgak to tureet draftos, jo nu jau ir nedeelja pagaajusi :)Shovakar ieradamies Taizemes liicii esoshajaa Koh Samui, kaa jau var redzeet blakus kartiitee pa labi, un esam ljoti prieciigi, ka tikam prom no Puketas, kaut ari shi nedelja bija labaka par pirmo tur, jo apskatiijaam sho to ari darba dienaas. Shovakar pirms lidojuma bija manams satraukums, jo atkal mainam lokaciju un shii ir jau 7.reize!

Tatad, neliela analiize ir noformeejusies mana galvaa un te ari buus taas daljeejs atstaastiijums. Riit, 12., februaarii bus pagaajis 1 meenesis kopsh izlidojaam no Londonas. WHAT ???

Galvaspilseeta: Bangkokataju valodā „Krung Thep”- Enģeļu pilsēta. Tehnomaanu paradiize. Industriaalie dzhunglji - augstceltnes, neaptverami elektribas vadu tiikli un mezglojumi, satiksme vietaam vairakos stavos, sekstuurisms.
Te viss ir kopā – debesskrāpji un būdiņas! Greznība veikalu skatlogos un īsts čūsklājs – graustu pagalmos starp debesskrāpjiem. Te nav tik ierastā Eiropas lielpilsētām raksturīgā iedalījuma: biznesa centrs, daudzstāvu dzīvojamie kvartāli, savrupmāju kvartāli, graustu rajons… Te viss ir kopā – vienuviet un vienlaikus! Lepni auto un taju seniori ar velorikšām jeb tuktukiem. Rūpnīcu korpusi un savrupmājas. Darbnīcas un kokosriekstiem pilnas palmas to pagalmos starp dzelžiem. Banānkoki, pēc saules tiekdamies, izspraukušies starp kaut kādu slietņu šķībajiem jumteļiem. Mašīnas un puķes. Grausti un orhidejas. Būvlaukumi un čedi. Improvizētas virtuves zem pašrocīgi sameistarotām nojumītēm trotuāru malās. Mazi tirdziņi uz katra stūra. Pārdošanai izliktas iespējamas un neiespējamas lietas, no kurām sākumā visvairāk pārsteidz lieli caurspīdīgi maisi, pilni ar… noplūktiem ziediem, ziedu virtenēm! Tie paredzeeti atstaashanai templii, ejot uz luugshanu.
Skaisti parki, kuros rast iislaicigu mieru, skabekli, ziedu smarzhas, paveerot kaa vieteejie nodarbojas ar savu vingroshanu - Qigong vai Tai chi. vienvardsakot, patiik sievieteem! Katram Bangkokas braucejam jaiepazistas ar sho www.bangkokscams.com un jatur acis, un visas manjas stingraa uzmaniibas staavoklii, un jasaglabaa LIELO modriibu! Par laimi, mes nepazaudejam naudu delj krapniecibas aktivitatem, bet jet lag un aklimatizacija padara neveiklus un apatiskus, tapec nedrikst teikt vietejiem, ka esi tikko ieradies, jo vinji ar to spelejas! Viss info, ko kadam pateiksiet, var tikt izmantots kaut kadu merkju labaa. Ja sanaks atgriezties BKK, noteikti apmekleshu Rasayana un Jim Thompsons house. Varbut ari Damnoen Saduak Floating Market, un varbut pat ari uzbrauktu kada no debesskrapjiem pavakarinjot, lai paskatitos uz betona tornju dzhunglju elektribas paterinja raditajiem efektiem, bet diemzhel ne parak juusmojam par shadiem arhitekturas un saistosho zinatnju, un cilveku sniegumiem. O_o

Augsheejaa Dienvidu piekraste un Andamanu juuras salas.Krabi Town - Krabi provinces centrs, letaks un ertaks nakshnjoshanai, dazhadu apkart esosho objektu apskatei. Baltais templis. Rosiigie vakara tirdzinji. Santas asfalta slimiiba. Old west restoraninjsh. Karstais kapiens uz Tiger cave temple Budu.

Ao Nang - nozimiga laivu piestatne. kurortu parpilnibas rags. Veikalinji un estuves gar galvenas ielas malam. Starbucks un McDonalds :D tas jau daudz ko pasaka! Sheit pirmo reizi, uzkapjot uz laivas, sajutaam taas koka smarzhu un maigo saalsudens meshanos par laivas malu tieshi mums virsu - mums tas viss patika! :D Bija pilnigi burviga saules atmirdzeshana uudenii, veldze un veejsh matos!! Iespaidigas klintis visapkart, apaugushas ar zaljam augu un koku cepuritem.

Railey, Phra Nang, Koh Kai jeb Chicken island, citas pussalas un salas - katrai sava burviiba un unikalitate!

Koh lanta - Miera osta. Coco Lanta Eco resort tieshi pie juras, ar blakus esosho kokospalmu birzi un skrienosho govi vakara stundaa. Par ta eko statusu gan mazliet shaubijos pec ta, ka redzejam, kaa notiek istabinju tiiriishana - personalam prieksha degunam un mutei maska, un istabinja pec tam smagi ozh peec ljoti stipras sadziives kjiimijas :( man jau nu nav zhel, ja vannas istaba kaada skudra ielien, jo tomer esam tropiska zemee! Koh Lanta bija jauks dabas parks, par kuru teikts, ka sheit dzivo ari lemuri un citi eksotiski dzivnieki, bet redzejam tikai jau ierastos peertikjiishus. Ljoti briniskiiga un atsmosferiska vecpilseeta jeb Lanta Old Town. Musu pirmie mociisha braucieni. Orhidejas un oranzho Juulias taurinju armija. (Chau!)Lantaa bija akmenjainaa peldeshana, bet tomer ir ljooooti patikami no rita pirms brokastiim iekrist juuraa!:) Labaakais dienas saakums pasaulee!

Koh Phi Phi - balliishu zveeru paradiize. apdegushi kjermenji un piepampushas sejas, daudz jaunieshu saulesbrillees, notetoveeti un ar spilgtajiem krekliem un shortiem. Gandriz saakaam tos iegrupeet atsevishkjaa sugaa, jo te bija liela koncentracija :D Tualetes smarzhas un piesaarnjotais juuras dibens. Iespaidigi un traki ugunsshovi. Velosipeedu satiksme. Milzigs begums juuraa. Slavenais Phi Phi Viewpoint ar skatu pari visai salai un klintim, un Maya Bay, kas atrodas klinshainajaa blakus salaa Koh Phi Phi Leh - sheit ari Leonardo di Caprio filmeejaas ''The Beach''. Tsunami postijumu sekas - no koka laivu paliekaam uzceltais viesu nams Sunflower Boathouse and Sunflower beach bar ar kokos un kruumos dziivojoshos taurinju, putnu un arii 14 kakju klatbutni. Uzzinam staastu par kakju geeniem un to asteem -  tas vienkarshi naturaali ir ljoti iisas. Sheit ir ari Tsunami upuru pieminjas vieta - dazhi uzvardi atkarojas pat 5 reizes, jo gjimenes no Eiropas toreiz bija sabraukushas Ziemassveetkus pavadit Taizemee. Ir ljoti daudz video youtubee par sho katastrofu. Rietumu piekraste ljoti daudzas vietaas ir zila ziime ar milziigu vilni, un uzrakstu ''Evacuation route'', noradits virziens ar bultu un metru skaits. Ja butu vel dziivee iespejas, es noteikti veletos izpetit shis salas klusaas pludmales. Skati un atmosfeera esot burviigi.

Phuket Town - lielakas Taizemes salas jeb Andamanu juuras peerles Puketas centrs ar vairaakumu krievu izcelsmes turistu iecieniitam pludmalem. Patstaaviiga un bagataka province valsti. Apm 1 milj. turistu gadaa. Kjinieshu saknes pilseetaa ir delj alvas raktuvju darbonjiem senatnee. Ierodoties, shkiet, ka kaut kas te ljoti saistits ar kjinieshiem. Pec tam gramata iepazinos, kas par lietu :) Puketas salas turistu iecienitakie ir kurorti pie shadam pludmaleem- Patong, Karon un Kata. Pirmo apmeklejam Kata, jo likas, ka varetu but klusaka un ta ir rakstits ari celjvedii. Sobrid ir peak season jeb sezona un cilveku loti daudz pat sheit. Nevar salidzinat ar mieru un klusumu, kas bija musu Coco Lantas salā :) Puketas pilseta pati nav pie juras, tapec, lai tiktu uz citiem ciemiem un pludmalem, jabrauc ar autobusu par 30 batiem no Ranong ielas, uz kuras atrodas ari svaigo produktu tirgus jeb Fresh Market vai Phuket Downtown Market, par kuru loti sapriecajamies, jo, atsaakot stradat, japiepilda ledusskapis ar edamo, kuru varam est istaba. Puketaa ir pateretajsabiedribas un brand-conscious cilveku paradize, ar Zara, Next, Dorothy Perkins etc. komplekta - tas ir Central Festival Phuket, kura atrodas ari Coffee beans and greens baarinjsh, kura ir zaljie dzerieni- dziive ir izdevusies!! :D Sheit par produktiem samaksajam 2 x vairak neka tirgu, bet vismaz te var ceret uz kadu uzrakstu angliski :) Par Puketu vairak buus ieraksts + foto velak, jo tomer bijam tur mazliet ilgak un ir, ko pastastiit :) Cerams, ka tas bus pietiekoshi interesanti arii lasiit :)

Marshruts.
Pagaidam esam pieveikushi shaadu celju: BKK -> Krabi -> Koh Lanta -> Koh Phi Phi -> Phuket Town -> Koh Samui.

Shaja karte ar sarkano kraasu redzamais tika pieveikts laikaa no 21.janvaara liidz 27.janvaarim:



 Veel viena kartiite - ar dziivniecinjiem!



Eshanas kultura. Riisi jeb steamed rice biezhi vien nak klat ljoti daudziem edieniem pec nokluseejuma. Tapat ari shkiivis, kur kramet visu, ko atnes. Karote un dakshina ari pienaakas :) Edienkarte ir ljoti plasha un dazhaada - biezhi var apjukt, jo katraa vietaa paraadas, kas jauns. Ne visaas var pasuutiit kaut ko bez galjas, bet var meegjinaat sarunaat.

Daba un klimats. Dazhado kraasu iezhu klintis. Pauguri un kalni. Salu un pussalu dzhungljainais kalnainums, gaishi zilaas vai zaljaas (un atkariibaa no debesu kraasas) Andamanu juuras apskalotaas baltu un gaishi dzeltenbrunu smilshu pludmales. Tropiskie koki - mangroves, bananpalmas, kokospalmas, gumijkoki, tīkkoki, sarkankoki, bambuskoki, dazhi akacijam lidzigie koki u.c.
Dazhadi neredzeti koshi ziedoshi krumi un savvaljas ziedi, kas, savukart, lidzigi Latvijas pljavaas augoshajiem viitenjiem. Valstij raksturīgs tropiskais savannu un tropiskais musonu klimats valsts dienvidaustrumos - silts un mitrs visu gadu. Vidējā gaisa temperatūra +28C - +30C. Shobriid naktiis ir +26C un dienaas no +32 liidz +37. Gaisa mitrums vidēji 50%. Centrālajā daļā, kur atrodas arī Bangkoka, ir 3 gadalaiki: karstais (marts-maijs), lietainais (jūnijs-oktobris) un aukstais (novembris-februāris). Lietus sezona Puketas salā - no septembra līdz novembrim, Samui salā - no novembra līdz februārim. Ideāls laiks atpūtai Taizemē – tā ir ziema. Šajā sezonā gandrīz nelīst, un klimats ir labvēlīgs ilgajiem ceļojumiem pa visu valsti. Karstajā sezonā spiedīgo tveici nespēj izturēt pat paši tajieši, bet Eiropieši no tās glābjas pludmalēs. Valdošie vēji ir musoni, kas sev līdzi nes lietusgāzes. Ap musoniem visas lietas grozaas ari taju ikdienaa, dziivee, vinju parazhaas un, protams, agrikultuuraa. Galvenās dabas katastrofas ir plūdi, zemes nogruvumi, mežu ugunsgrēki.

Galvenās tautsaimniecības nozares – rīsu un tropu augļu audzēšana; zīda rūpniecība; zelta, dārgakmeņu (arī pērļu) un sāls ieguve; tūrisms.

Valsts iekārta – konstitucionāla monarhija (karalim Pumiponam Abduljadetam jeb Ramam IX patlaban ir 80 gadu).

Religjija - Taizemē ir atzīta ticības brīvība, bet budisms bija, ir un acīmredzami turpinās palikt par valsts vadošo reliģiju. Pašreiz Taizemes iedzīvotāji ir aptuveni 70 milj. cilvēku, vairākums (95%) ir budistu, bet tas ir budisma dienvidu paveids (theravada budisms, Mahajāna budisms, kas izplatīts DA Āzijas valstīs), 3.8% ir musulmaņu un 0.5% kristiešu, kas izplatīts starp nacionālajām minoritātēm, kuras apdzīvo galvenokārt Bangkoku un Taizemes dienvidus, hinduistu - 0.1%, pārējie - 0.6%.

Saskarsme ar vieteejiem. Loti smaidigi un atsaucigi, ja redz atgriezhamies nakosha diena taja pasha estuve. Par terminu 'Land of smiles' vel esam dilemmaa. Citos blogos ir lasits, ka visi pasmaida, ja piemaksa vairak tips, bet par cik ar naudu dikti neshkjiezhamies, bet pashi vienkarshi smaidam, tad mazliet to ari sanjemam preti. Vai citur pasaule cilveki nesmaida, ja vinam maksa vairak vai ari, ja sirsniigi uzsmaida? Hmm. Pilsetas labak gerbties konservativi, jo savadak var dabut skatienus. Jaunas meitenes staiga isos shortinjos un kleitinjaas, bet pleci un krushu dalja vienmer ir nosegtas. Virieshi un zeni gerbjas vienkarsi, bet krasaini. Krasu zinja aizspriedumu sheit nav ne sievietem, ne virieshiem. Skoleniem un vidusskoleniem ir formas visaas skolaas.


UN te nu super-lielaa teema un emocijas...
Par dziivniekiem un to izmantoshanu:(
Ekspoticija.lv kaut kad pagaishgad izlasiju sho - Atbildīga ceļošana. Un nesen vel sho: Where can I see well looked after tigers, NOT the tiger temple!!
un citas liidziigas diskusijas. Leemumu mest liikumu zoodaarziem nu jau pienjeemu labu laiku atpakalj, jo, manupraat, ja reiz tik ljoti gribas tos dziivniekus redzeet, neatbalstot iestaades, par kuru darbiibu un meerkjiem nevaram buut droshi, tad ir jaadodas pashiem uz vietaam, kur tie dziivojas un iespeejami nemanaamaak, neiejaucoties taa videe, ari jaapaskataas uz to dziivnieku.
Atliek secinaat, ka mes visi esam TIK paar-aiznemti ar savam velmem un iegribam.

Neiedomajami milziigais Ego ne bridi nenomierinaas un neapklusina sevi, lai aizdomaatos par visu lielo kopumu un sevi taja iekshaa - savu ieguldijumu un atbildibu par visu mums apkart. Vai tiesham dzives sasniegums ir pieminjas foto , kura izlikties, ka barojam mazo tigeri ar pudeli vai tomer sajuta muzha garuma, ka varam un mainam  savu ikdienu un dzivesveidu, lai neturpinaatu dariit paari musu maajaam Zemei un visam radibam, kas sheit dzivo?Es nebiju no sevis gaidiijusi, ka taa buus, bet - ieraudziitais sakjeedeeto zilonju bars ar tuuristiem, seedoshiem tiem muguraas, un stresainais zilonju mazulis un.... asaras :( 
Un vai tieshaam ir jaatbrauc uz Taizemi, lai aptvertu sho milziigo, pretiigo probleemu? Nespeeju noticeet, cik akla esmu bijusi, un nespeeju labaak uztvert pasaules notikumus! Ko varu dariit ES? Nebraukat un neietekmet ar savu darbiibu un naudu valstis, kuras valda turistu pieprasitas lietas nevis vides saglabaashana.Galu galaa, paardomas par celjoshanas noziimi man saakaas tieshi pagaishgad, bet biljetes bija jau nopirktas un muusu abu plaani gataviibaa. Ko varam darit mes kopa?Te saakas manas utopiskas idejas - visiem panjemt 1 meenesi briivu no visa, kas paarnjem musu sasodiiti aiznjemto ikdienu un iepaziities ar VISU, kas ir saistits ar zalju dzivesveidu, vides aizsardzibu un pat vegjetarismu un veganismu, kas ir milziiga dalja no vides lietam un atbildiga dzivesveida, ar merkji neizniicinaat muusu brinumaino planeetu ar visu taas ekosisteemu!!! Atbalstiit un atbalstiit visu vieteejo produkciju, sakot ar edamlietam un beidzot ar dazhadiem izstradajumiem, bet, saprotams, diemzhel ir visai neiespejami ar musdienu internetshopinga aatrumu arii latvieshu viduu, jo ir preces, ko Latvijaa nerazho, bet pa lielam visa importeeshana gandee visu kopainu. Te var noteikti arii sakt nebeidzamu diskusiju par musu valsti un tas vaditajiem, bet labak ne sheit, ne shoreiz.Visaa visumaa, tas viss ir subjektiivi, tachu esmu diezgan saapiigi un personiski uztveerusi redzeeto un lasiito, un noteikti vienaldziiga nekad vairs nebuushu. Varbut kadam liksies, ka murgoju un esmu sapinusies pati savaas domaas un uzskatos, tachu es domaju, ka ir japriecaajas par shadam lietaam, ka piemeram, http://anastasija.orgun visai LAPAS sadaljai, kas tur uzskaitiita, http://www.tautasforums.lvhttp://parmainupilseta.wordpress.lv/. Vel varu piemineet savas nesenaakaas sajuusmas avotus: http://jaunrada.wordpress.comhttp://mmaiss.wordpress.com.
Tikko sapratu, ka neviens iipashi nezin, ka lasu taadus un citaadus blogus, bet ceru, ka nebuus nekaadi traki iznaakumi tam, ka sheit naaku gaismaa, ha ha :D


Dazhadas sadziiviskas ipatniibas, kas noverotas un pamanitas (man, kaa no Latvijas naakushai latvietei):
  • Lieli uudensrozhu u.c. augu podi, pilni ar uudeni, pie maju ieejam.
  • Apavu nogjerbshana pie dazhu salonu vai pakalpojumu sniedzeju durvim, un templjos.
  • Saullekts ir 6:43 un saulriets 18:22. gandriz par minuuti katru dienu pagarinaas diena. Taizemee nekad saule nelec agrak par 5:50 un neriet veelaak par 18:50.
  • Garinju maajinja jeb speciali ziedojumi pie majam priekshplaanaa - ziedu bukjetes vai auglji ari medz but salikti sheit uz maajinjas ikdienaa.
  • Ietves nav vai neizteiktas. Ieshana kajam nav izplatita pilsetas. Ja ir pietiekoshi plats celjsh, ir rolleri. Visi braucamie ir saparkoti, nedomajot par gajejiem. Cilveks pie gajeju parejas ir tikpat mazsvarigs ka Eiropas dienvidos. Eiropā ietves domātas gājējiem, šeit - lai šmorētu, andelētos un noparkotos.
  • Katraa palielaakaa ciemataa ir Muay Thai jeb kikboksa stadions.
  • Tualetes mazgajamais - speciaala instalaacija ar shljuuteni blakus podam. Nezinu, kaa tas ir jaalieto :D
  • Coco lanta kurortaa bija mazgajamaa shljuutene pie maajinjas ardurvim - izmantojam smilshu noskaloshanai no kaajaam peec peldeshanas juuraa.
  • Saluts jeb spridzinashanas skanjas dienas un vakara laikaa - kiinieshu jauna gada tuvoshanas.
  • Autobusu sistēma: pamaat ar roku un cereet, ka tas apstāsies, un arii aizvediis virzienaa, kuraa vajadziigs. Vienmeer iesleegt gps telefonaa un velams pie wi-fi jau ielaadeet kartes, lai var redzeet visas ielinjas smalki un siiki. Vietaam autobusi beidz kurseet jau 4PM un atpakalj buus jaatiek par 600 batiem ar taksi nevis 30 batiem, kaa ar autobusu. Visbeidzot, ir autobusi, bet ne sistēma. Kaut kā taa tas darbojas.
  • Satiksme Taizemē ir pa ceļa kreiso pusi, gana haotiska un ātra. Vadītāji nemitīgi pīpina (apdzenot) un apstājas, lai paņemtu jaunus pasažierus, paēstu, uzpīpētu utt.
  • Muukiem oranzhajos teerpos ir telefoni, vinji parvietojas vienaa autobusaa ar vieteejiem iedzivotajiem, iet uz veikalu un perk shampuunus u.c. preces.
  • Taji nelieto dakshinu, lai ieliktu eedienu mutee, bet tikai lai paarliktu no viena shkiivja uz citu.
  • Taji parvietojas ar motorolleriem ari kuplaakaa skaitaa uz viena aparaata, piem., vecaaki ar 2 berniem, 3 viirieshi, 2 sievietes utt.
  • Vinji nekad nezog - brizhiem uz ielas stav lietas, ko Latvijaa kads sen butu vareejis aiznest, bet sheit tas nenotiek. Tirgonju buudinjas biezhi paliek bez uzraudziibas.
  • Taji nekad neraada peedas, jo taa ir visnetiiraakaa un necieniijamaakaa vieta. Nedriikst paarkaapt pat grāmatai - tas ir apkaunojoši.
    • Taizemē NAV pieņemts: 
    • Skaļi runāt.
    • Rādīt uz kādu ar pirkstu
    • Pieskarties sarunu biedra galvai (pat paijāt bērnu). Tiek uzskatīts, ka gari, kas apsargā cilvēku un atrodas pie tā galvas, var apvainoties. 
    • Negatīvi atsaukties par karali vai pat izkprašņāt tā biogrāfijas vai dzīvesveida detaļas. Labākajā gadījumā Jums būs ļoti neaudzināta cilvēka reputācija. Ja Facebook ieraksta kaut ko negatiivu par karalisko gjimeni, tad var tikt pie notiesaajuma uz 15 gadiem cietumaa.
    • Ja divi vīrieši iet sadevušies rokās, tad tas nozīmē, ka viņi ir tikai draugi un nekas vairāk. Taču, ja vīrietis ar sievieti ir sadevušies rokās, tādējādi izrādot publiski savas attiecības, tiek uzskatīta kā nepiedienīga uzvedība. Tas gan neattiecas uz tūristiem, bet labaak sabiedriibaa iztureeties atturiigi pret dziivesbiedriem.
    (Shis saraksts veel augs) :)
Taju valoda

Taju vārdi pārsvarā ir vienzilbīgi, lai gan ir daudzi daudzzilbīgi vārdi. Valodā tiek izmantoti dažādi toņi, lai atšķirtu citādi identiskus vārdus. Taju valodā tiek izšķirt pieci toņi: vidējs, zems, krītošs, augsts un pieaugošs, kā arī izšķir 21 līdzskani un 9 patskaņus.
Taju valodā ir daudzi aizguvumi no citām valodām. Iespējams, ka vecākie aizguvumi ir no ķīniešu valodas. Ir sastopami arī salīdzinoši jaunāki aizguvumi no ķīniešiem. Daudziem vārdiem saknes ir meklējamas sanskritā un khmeru valodā. Sākot no 16. gadsimta parādās portugāļu cilmes vārdi, bet mūsdienās arvien vairāk arī angļu valodas aizguvumi.
Ljoti gruuti saprast uzsvarus un intonaacijas. Japaiet ljoti ilgam laikam, lai saprastu ari sejas miimiku, kas iet liidzi teiktajam. Tajiem nav pienjemts buut dusmiigiem vai aizkaitinaatiem, tapec var shkist, ka vinji nav patiesi savaa uzvediibaa. Vareetu teikt, ka ljoti disciplineeta tauta.

Dazhi vardinji, kurus zinam: Sawadee - HelloKob Khun Ka jeb Kapunkaa - paldies + vir.forma - Kob Khun Krap
Mueang - pilseeta Soi - iela Wat - vats jeb templis Farang - turisti Ban - ciemats
Maibenrap - Nevermind

Mes ikdiena lietojam pagaidam tikai Sawadee un Kapunkaa jeb Kapunkrap, bet par izrunu vispar neesmu drosha, jo vinji izrunaa citos tonjos, kurus es vel neprotu atshkirt. Vienam vardam var buut 5 dazhaadas noziimes, atkariibaa no izrunas tonja, piemeeram,  "kao" var noziimeet: devinji, celis, riisi, ienaaciet, zinjas etc.



Izmaksas pirmaja nedelja (Jaatrod lapinja, kura tas ir pierakstiits:)

Viss, eju tagad guleet, bet apsolu, ka tiks papildinaats, un kadu dienu buus ari fotostaasti!
Pagaidaam manaa kontaa ir: 1 sapliisis laptops, 1 telefons, kuraa nelasaas simkarte (luudzu, nesuutiet sms ne uz LV, ne Thai numuru, jo darbojas whatsapp, un eksistee gmail un facebook), 1 canon mazaa kamera, kurai neraada pus ekraans!!
Bet tas viss neaptureeja mani no viena izgaajiena vakar Puketas salas ielaas, arii tumshajaa diennakts laikaa! :D



Ivars speelee pasleepes ar krabiiti :/ @ Nai Thon Beach, Phuket. Pedejais saulriets Puketaa.





6 comments:

  1. Daudz labas informācijas, būs jāpārlasa. paldies :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man ir aizdomas, ka Tu izpelniisies zelta godalgu bloga atbalstiishanaa!!

      Delete
  2. ļoti ļoti labs ieraksts, Santa, paldies - lasīju ar aizrautību!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelde! jauki redzēt Tevi te :) paldies par atbalstu, protams! laikam man vēl mazliet izdodas tomēr sastādīt tekstu vairāk kā 140 zīmēs Twitterī vai darba meilos! Tik jāizlabo te tās kļūdas.. :)

      Delete
  3. Krabim lielas acis!:D bet, ja nopietni - šamo tur daudz?!kož ar?
    Jāsaka īsi un kodolīgi - nevajag DK u.c.ceļvežus, Santa dod labi daudz subjektīvu info!

    P.S. Cerams, ka attiecības ar visa veidu tehniku pēdējā laikā ir stabilizējušās! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jā, priekš mums mazie krabiki ir uzjautrinoši gan ar savām acīm, gan turbo-skriešanu galopā :))
      Subjektīvu vai objektīvu info dodu es? :D Labi, tas nu nav tik būtiski, bet paldies par atzinību jebkurā gadījumā :)
      Esmu motivēta turpināt šad tad ierakstīt, paldies!!

      p.s. Paldies, tehnikai viss ir kārtībā! Mazliet baidos atzīt to, jo negribas nepatīkamus pārsteigumus :D Ak, māņticība!!

      Delete