25 January 2013

Par Krabi Town un apkartni.

Sheit mes bijam no 17. lidz 21.janvarim! Krabi Town ir Krabi provinces centrs, kura ir 25 000 iedzivotaju! Tuvakas salas un pussalas ari iekljaujas zem shis provinces varda. Mes apmeklejam Ao Nang pilsetu, no kuras atiet laivas uz salam un pussalam, no kuram mes pabijam shadas: Rai Leh jeb Railey, Phra Nang, Koh Kai jeb Chicken Island, un no shis beguma laika var aiziet pari uz Koh Poda. Bijam tur pecpusdiena un bija diezgan sekls, bet specigi vilnji, kuros negribejas saslapinat kameras. Braucienos ar laivam salu apskate velams ieprieksh sagadat udensdroshu somu, kadas noperkamas ari tepat veikalos. Tadas somas vairak domatas snorkelinga un daivinga cienitajiem, bet jebkura gadijuma var noderet, jo esot dienvidos, nekad nevar zinat ,kura bridi sanaks but uz udenjiem :) Iekshzeme apskatijam Tiger Cave temple, kas bija milzigs zelta krasas Buda iespaidiga kapiena augstumaa, 1237 dazhada augstuma un platuma pakapieni, ar varenu skatu par Krabi. Taluma vareja saskatit ari Andamanu juru. Ar jaudigu talskati noteikti ari visas salinjas skaidra laika var atpazit no shi skatu punkta.
Tatad, talak seko bildes no 3 pavaditajam dienam Krabi Townaa un tas tuvaja apkartne.

Ielidojot Krabi lidosta no Bangkokas Don Muenang lidostas, veiksmigi atradaam skaidras naudas aparatu jeb bankas automatu ((c) Ivars V.) un, izejot, no lidostas, acu prieksha staveja autobuss uz Krabi town. Loti veiksmigs ietaupijums ir noticis!!
Pec 20 min brauciena esam Krabi Town un lidz ar saulrietu ieregistrejamies sava Thai hotel Krabi istabina. Miers parnjem, lidzko noliekam somas mala un dodamies neliela izpetes pastaiga un kadas estuvites meklejumos. Apskatijam Nakts tirdzinju jeb Night market, kas bija musu ikvakara vizites punkts visaas musu Krabi dienaas! Velak atklajam, ka tie nakts tirdzinji kopa ir divi, bet viens ir nakoshaja paralelajaa ielaa. Viens tirgus ir Food market, kura tirgo svaigus auglus, darzenus, juras veltes u.c. labumus, un otrs ir Day & Night market, kura tirgo dazhnedazhadas lietas, bet parsvara tirgo uz vietas pagatavotus edienus. Shim tirgum viena gala ir skatuve, uz kuras katru vakaru dzied un breiko vietejie mazie censonji, un otra gala ir uz zemes noklats paklajs, uz kura mazi taju zeni sezh un spele loti skanigus taizemieshu instrumentus. Viens no tiem man atgadina lielu kokli, ha ha :)  stiigas aizskar manu sentimenta sektoru :)
Otraas Krabi dienas riitaa, pec ilgas autobusa mekleshanas, devamies pa taisno uz Ao Nang, nopirkam uz ielas lielo dvieli par 250 thb (4.30 lvl), atduramies pret laivu biljeshu boditi turpat ielas gala, gandriz pie pludmales, un no turienes parcelamies ar laivu uz Railey beach. Turpat Railey west pludmale nometam dvieli un brokastiis notiesajam lidzpanemtos banaanus, mangustanus, dragona augljus un ari pedejos longanus.
pec tam izleemam, ka jaizpeta shi ipashaa vieta, uz kuru var noklut tikai ar laivu. Izejam cauri resortu un pus-dzhunglju zonai pa vienu no tacinjaam. Otra puse pludmale izradas pagalam nepiemerota peldeshanai - sheit aug mangrovju koki un tieshi shaja bridi ir begums, kas visu padarijis mazliet neskaistu. Talak devamies pa labo pusi Railey East viewpoint (skatu punkta) virziena. Celja satiktie spanju jaunieshi saka, ka aiz shim klintim pa tacinju var nonakt uz visskaistako pludmali - Phra Nang beach. Ejot pa sho taku, pa celjam atklajam, ka kapjot augsha pa klintim var nonakt Railay East viewpoint. Saprotam, ka ir jakapj un savadak nevar but!! Atri parpakojam mantas, lai vieglak uz muguras viss turas, un sakam mieriga gara likt kajas pareizajas vietas un, turoties pie virves, virzamies augshup vedoshaja kapumaa, pat nezinot, cik augstu tas galapunkts isti ir. Celja satiktais leja kapejs teica, ka tur esot ari laguna, bet ta esot shobrid izzhuvusi un neesot verts to skatit. 40 minutes velak, ar paatrinatu sirdsdarbibu, tricoshiem muskuljiem, bez elpas, paveras skats uz palmu birzi un 2 pludmalem, katru sava puse.  Mes to izdarijam un ainavas atalgojums noteikti bija ta verts! :)))
Talak devamies leja, kas ari nebija vieglakais uzdevums tadam alpinisma amatierim ka man!:D pec gajiena pa tacinju talak, nonacam burvigaja Phra Nang pludmale, kas ir uz musu gramatas vaka! Un pats galvenais -PIRMĀ PELDE JŪRĀ!!! :)

(Tiks papildinats kaut kad pie kompjutera, jo sho ierakstu atri sarakstiju, esot uz pramja celja no Koh Lanta uz Koh Phi Phi, bet tagad esam iechekojushies un nopeldejushies Sunflower Boat house un jaiet izpetit sala!)

-Santa
:)

2 comments:

  1. Atduroties pie šī ieraksta par AoNang...es tiešām klusībā ceru, ka Kambodža pagaidīs 1more week un man būs tas gods savākt tavu kritušo PC!:D Nu, es nopietni...

    P.S. Man kā tūristam praktiskas dabas jautājums - cik maksā9aprox.)tā ūdensdrošā soma tur uz vietas?!Es nevaru izlemt kādu somu no saviem krājumiem, lai ņemu līdz- kura būtu ērtāka ikdienas gaitām tur!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mēs jau skatamies Ao Nang hoteļus un arī dažādus veidus, kā tikt atpakaļ uz turieni ;)

      P.s. Tā ūdensdrošā soma nav pārāk pievilcīgs modes aksesuārs. Labāk vienkārši paņem kādu ādas somu un iekšējo saturu ietin maisiņā, ja brauksi ar laivu no vienas salas uz otru. Ūdensdrošo vajag, ja Tu plāno kajakot vai snorkelot, bet Tu drošvien, kā jau galvenā nāra pasaulē, to arī darīsi? Summa par Ivara sarkano somu bija 500 thb, kas nav superlēti, bet Rīgā, domājams, būs grūti kādā aktīvā dzīvesveida veikalā atrast par LVL 9.04!

      Delete